maanantai 13. kesäkuuta 2011

Viisi päivää enää rouviintumiseen

Olen ollutkin tosi kiireinen viimeiset pari viikkoa, mutta nyt olen töistä lomalla ja saan tän viikon pyhittää levolle ja viimeisille häävalmisteluille. Toissa viikonloppuna ostin kaiken mitä vielä piti, ja lapsille niitä pillimehuja boolin sijasta. Äiti osti mulle hajuveden, minkä valitsin itse, versacen bright crystalin. On aivan ihana! Sitä laitan sitten hääpäivänä. Olen nyt ahkerasti tehnyt ihon kuorintoja ja yhden kerran kosteuttavan kuorinnan, teen sellaisen uudestaan varmaan lauantaiaamuna.

Toissa lauantaina olin koemeikissä ja -kampauksessa. Tuli todella ihana kampaus ja meikki! :) Ja juuri sen tyylinen, mistä tykkäsinkin ja sopi mulle. Toiselta puolelta on punottu kivasti ja kiharat näkyy toisella puolella, mikä näyttää esim.kuvissa kivalta. Tiarakin on aivan upea, sopii mun prinsessapäivään <3 Huntua en halunnut ja siihen olen tyytyväinen, ei nimittäin olis sopinutkaan. Meikissä on luomissa kultaa ja beigeä, mun lempivärejä ja sopii mulle kun silmät ovat ruskeat ja muutenkin olen aika tumma. Huuliin tuli vain huulikiiltoa, onneksi, koska huulipunaa en oo koskaan edes käyttänyt. Lauantaita vaan odottelemaan et miltä sit kokonaisuus näyttää ;)


Mä olin alunperin ajatellut värjäyttäväni hiukset, koska nyt mulla on oma luonnollinen väri hiuksissa moneen moneen vuoteen, mutta päätin olla värjäämättä. Nyt vielä kun aurinko on vähän vaalentanut hiuksia joistain kohdista, niin näyttää siltä kuin olis sävytetty tai raitoja :D Tämä koekampaus ei tosin kovin hyvin pysynyt, vaan alkoi valumaan, koska kampaaja ei laittanut pinnejä niin paljon kuin tulee laittamaan hääpäivänä eikä viimeistellyt lakalla. Kun purin kampausta, niin kuitenkin sieltä löytyi 60 pinniä eli hääpäivänä varmasti sitten yli 100! Huh! Siinä onkin sitten hääyöksi puuhaa, kun saa niitä irrotella ;)

Torstaina meillä oli tapaaminen valokuvaajan kanssa, ja juteltiin siitä millaisia kuvia halutaan, ja käytiin katsastamassa meidän kuvauspaikka eli vanha kivisilta jossa takana on peltomaisema ja mm. hevosia:) Tulee varmasti hienoja miljöökuvia. Täytyy vain toivoa, ettei sada, koska kuvaajan studio on varattu siihen aikaan. Tuo sääennustekin vaihtuu ihan koko ajan, tällä hetkellä se lupaa lauantaiksi aika kylmää ilmaa noin 15 astetta (mikä on kyllä hellettä parempi!), ja sadetta just kello 9-15 :( Meillä on kuvaus 14.45. Mutta eilenhän tuo näytti vielä, että illalla vasta sataa eli eiköhän toi ennuste muutu vielä moneen kertaan. Sade ei mua sinänsä haittaa, kun tässä tätä hellettä on pitkään piisannut, mutta kunhan vaan saatais ne ihanat kuvat otettua... ja mahdotonta lavastaa kuvia jälkeenpäinkään kun miehellä on vuokrapuku, ja mulla kampaus ja meikki. Sit täytyy miettiä jos menis kirkkoon ottamaan potretit.

Perjantaina vein boleron ompelijalle, missä mun pukukin on, ja hän muokkaa sitä hieman mulle sopivammaksi ja pienentää muutamasta kohdasta kun se roikkui. Miehen saketin, mun puvun ja boleron haen sitten torstaina ja vien oman pukuni samantien kaasolle odottamaan lauantaita.

Lauantaina meillä oli papin kanssa tapaaminen Turussa Mikaelinkirkossa, mutta ei päästy harjoittelemaan kirkko-osuutta oikeassa miljöössä kun siellä oli jotkut kuoroharjoitukset :( Harmi. Mutta käytiin kyllä kaava läpi, ja pappi kysyikin, et mistä halutaan sen puhuvan henk.koht. puheessaan. Meillä ei ole varsinaisia yhteisiä harrastuksia, eikä tapaamisessakaan ole mitään ihmeellistä, joten valittiin sit yhdessä puheen teemaksi oman kodin rakentamisprojektin (kun vanha talo ostettiin talvella ja aletaan häämatkan jälkeen remontoimaan) sekä eläintenhoidon, kun meillä on neljä rakasta lemmikkiä. Kaikki yhdessä hankittuja. Pappi oli ihan hauska ja rento. Ja itse huomaa, et jännitys vähenee kun on jo käynyt kampauksessa ja kampaaja & meikkaaja on jo tuttuja, kuvaaja tavattu ja pappikin tavattu. Ei tarvi sit hääpäivänä sellaisia asioita jännittää.

Kirkossa mun isä saattaa, ja morsiustyttö kulkee meidän perässä. Kaaso ja bestman odottaa edessä, ja kaaso hakee mun kimpun siinä vaiheessa kun saavun alttarille. Virsi meillä tulee loppuun ja virren ajaksi käännytään vieraisiin päin ennen loppumarssin alkua. Kauhea seistä sinne päin, varsinkin jos alan itkemään kun virsi lauletaan (tähän mennessä olen liikuttunut kun olen sitä kuunnellut tai laulellut). Ja varsinkin jos osa vieraista (mun äiti ainakin) itkee. :D

Eilen sunnuntaina tein kaiken maailman hääjuttuja. Mm. maalasin kultaisella sprayllä pieniä pyykkipoikia, oli kätevää kun ei tarvinnut pensselin kanssa näpertää. Ne tulee meidän valokuvanaruun ja vieraskirjanaruun. Anoppi ja äiti on lähettänyt kuvia meidän lapsuudesta ja nuoruudesta, ja sitten myös yhteisestä ajasta tietenkin laitetaan kuvia "pyykkinarulle". Juuttinaruja pystytetään kaksi juhlapaikkaan, mihin kuvia tulee ja erikseen laitetaan viininpunaisia sydänkartonkeja yhdelle narulle, joihin vieraat käyvät laittamassa vieraskirjamerkinnän (muisto hääparista, varhainen muisto morsiamesta tai sulhasesta, parasta häissä, sekä onnentoivotus/neuvoja avioliittoon). Sydämet me liimataan sitten tuollaiseen Pentikin punaiseen kirjaan, missä on juuri sydämet pyykkinarulla kannessa :)

Tein myös wc-korit loppuun, ja häälahjat eli ne saippuat laitoin yhteen koriin ja viimeistelin kultaisella nauhalla. Karkkibuffetmaljat olen tiskannut. Toissa viikolla ostin laivalta vielä viimeisiä suklaita, tobleroneja ja minituplia, meidän buffaan. Nyt vaan pitäis kaikki pakata pahvilaatikoihin juhlapaikalle kuljetettavaksi.

Tänään meillä on oma kirkkoharjoitus bestmanin ja kaason kanssa - ilman pappia. Mennään kirkkoon katsomaan onko siellä morsiushuonetta tms piilopaikkaa, missä morsian ja isä odottaa. Jos ei ole, mun täytyy odottaa autossa :D Tuntui jokseenkin monimutkaiselta tuo kaava, mutta eihän se oikeasti ole. Ensin me polvistutaan alttarille (toivottavasti mun kengät ei tipu jalasta), kaaso on siis siinä vaiheessa hakenut mun kimpun. Jossain vaiheessa kun on sen aika ja on sanottu tahdon, bestman tuo sormuksen sulhaselle, joka antaa sen papille ja pappi sanoo kai sormusrukouksen. Sen jälkeen antaa sen sulhaselle takaisin ja hän pujottaa sen mun sormeen. Loppupuolella vielä polvistutaan alttarille ja kaaso tuo mun kimpun ennen kuin mennään marssin tahdissa pois. Morsiusneito käy jakamassa kaurapussukat vieraille ulkona, ja me saadaan kaurasade päällemme ;)

Viikonloppuna mietittiin myös ohjelmaa häihin miehen kans, kun mä kävin jokaikisen nettisivun läpi hääleikeistä ja mulla on 2 kirjaakin Onnistuneet häät & hääleikkien helmiä. Ei löytynyt mitään hyvää! Etsin myös yhteisleikkejä, juhlaohjelmaa yms ja aika typeriä leikkejä vaan löytyi. Mä en halua mitään mukahauskaa leikkiä, mikä voi mennä totaalisesti pieleen. No me päädyttiin tällaiseen eli ruokailun jälkeen tulee hääolympialaiset: laitetaan etukäteen paikkakorttien sisälle pieni numero 1-8, ja sitten pyydetään vieraita ryhmittymään oman numeronsa mukaisesti. Ensimmäinen osuus on tietovisa. Jokainen ryhmä saa kyltit, kartongista kai, a/b/c/d. Esitetään 10 kysymystä, yritetään keksiä hauskoja (osa keksitty jo) ja ryhmä nostaa oikean vastauksen kyltin pystyyn. Jokaisesta kysymyksestä saa puoli pistettä ja jokainen ryhmä huolehtii omasta pisteiden laskusta, annetaan pienet paperit sitä varten ryhmille. Tietovisan jälkeen lähdetään ns. rastiradalle, missä on 8 pistettä. Niissä ei kovin kauaa mene, ja ne liittyy meidän elämään ja harrastuksiin. Ajateltiin näin, että yhdessä pisteessä olisi hevosenkengän heittoa (pihassamme on vanha hevos"talli" missä on muutama heppa asustellut ja vanhoja hevosenkenkiä on tallissa kymmenittäin), hääparin piirtämispiste (mies harrastaa piirtämistä, ja me sitten valitaan vaikka 2 parasta kuvaa meidän mielestä), jongleerauspiste (miehen harrastus), lastenlaulujen tunnistuspiste (koska oon lastentarhanope), kaniruoan tuntemus (meillä pari pupua, ja ryhmät joutuvat päättämään mitä kahta kasvista ei saa kanille antaa) ja sit ainakin yks merimiessolmun teko, ei liity meihin kyllä mut mies halus tän pisteen :) 

Tämän jälkeen jokainen laskee pisteensä, palkinto eniten pisteitä saadulle ryhmälle, täytyy tietysti varautua et kaksikin ryhmää saa eniten pisteitä. Tän jälkeen tulis vielä kaulinleikki, eli kummalle valta talossa, mutta mitään muita ohjelmanumeroita tai leikkejä ei ole. Tuossa ei mun mielestä nolata ketään, kaikki pääsee osallistumaan, eikä tarvi istua paikoillaan. Ja ihmiset tutustuu toisiinsa, ja tunnelma vapautuu. Sen jälkeen on sit kakkukahvi ja karkkibuffet, sit musaa ja boolia ja hauskanpitoa!

Huomenna viedään juhlapaikalle kaikki materiaali, mitä tulee kattaukseen, karkkibuffettiin yms ja he laittaa ne sit esille. Perjantai-iltana mies vielä menee jonkun sukulaisensa kanssa juhlapaikalle virittelemään valokuva- ja vieraskirjanarut, sekä kaiuttimet ja tietokoneen.

Yllättävän rauhallinen olo on, toivon vaan et kaikki on kunnossa ja huolehdittu :)1 kommentti:

  1. Kaunis on kampaus! Oikein ihanaa hääpäivää molemmille teille,toivotaan että kaikki sujuu hyvin :)

    VastaaPoista